Sådan laver du smukke marmorerede æg
Disse smukke marmorerede æg er perfekte til påskefrokostbordet eller som et sjovt indslag i madpakken. De vil helt sikkert skabe opmærksomhed og samtidig er de utrolig nemme at lave. Vil du hellere bare male skallen, uden at give selve ægget farve, kan du se vores guide til malede æg eller æg farvet med naturens egne farver.
Det skal du bruge
- Æg
- Frugtfarve eller afkog af for eksempel blåbær, rødkål eller rødbede
Marmorerede æg med frugtfarve
- Kog æggene til de er hårdkogte
- Lad dem køle helt af
- Slå forsigtigt skallen i stykker. Jo mere du ødelægger skallen, jo mere marmorerede bliver æggene
- Bland frugtfarven i vand. Jo mere frugtfarve du bruger, jo kraftigere bliver marmoreringerne
- Læg æggene i en tætsluttende beholder sammen med frugtfarveblandingen og stil dem på køl
- Lad æggene trække til de har den ønskede farve
Marmorerede æg med afkog af grøntsager
- Kog æggene til de er hårdkogte
- Lad dem køle helt af
- Kog rødkål i cirka 10 minutter
- Si rødkålen fra og lad væsken køle helt af
- Slå forsigtigt skallen i stykker. Jo mere du ødelægger skallen, jo mere marmorerede bliver æggene
- Læg æg og væsken fra rødkålen i en tætsluttende beholder, og stil dem på køl
- Lad æggene trække til de har den ønskede farve
Rødkål giver en blålig farve. Du kan sagtens bruge andre grøntsager, så længe de indeholder meget farvestof. Blåbær giver lilla, rødløg giver rødbrun, persille giver grøn, gurkemejerod giver gul og hindbær giver rød.
Pingback: Sådan laver du farvede æg med naturlige farver - byTHERS
Pingback: Sådan skaber du stemning med malede påskeæg - byTHERS