Sådan laver du farvede æg med naturens egne farver

Sådan farver du æg med naturlig farve - byTHERS

Sådan laver du farvede æg med naturlige farver

Farvede æg er nærmeste blevet synonym for påske. Der er rigtig mange måder at farve æg på og én af dem er med naturens egne farver. Vi har lavet en guide til, hvordan du farver æg med for eksempel rødkål, blåbær og persille.

Det er utrolig nemt og kræver ikke meget arbejde i køkkenet. Det er sjovt og der er rig mulighed for at være kreativ. Vi har farvet hele ægget, men sætter du tape eller klistermærker på ægget, inden du kommer det i væsken, kan du lave de flotteste mønstre.

Har du mod på at prøve andre metoder, har vi også lavet guides til at lave marmorerede æg eller malede æg.

Det skal du bruge

  • Æg
  • Gørntsager med højt indhold af farve. For eksempel rødbede, rødkål, persille, blåbær, gurkemeje eller hindbær

Naturligt farvede æg

  • Kog æggene til de er hårdkogte
  • Lad dem køle helt af
  • Riv eller hak grøntsagerne fint
  • Kog grøntsagerne med cirka 1 liter vand i cirka 10 minutter
  • Si de afkogte grøntsager fra og tilsæt 1 spsk. eddike
  • Lad væsken køle helt af
  • Læg æggene i en tætsluttende beholder sammen med den farvede væske og stil dem på køl
  • Lad æggene trække til de har den ønskede farve

Rødkål giver en blålig farve. Mulighederne er rigtig mange, så længe grøntsagerne indeholder meget farve. Blåbær giver lilla, rødløg giver rødbrun, persille giver grøn, gurkemejerod giver gul og hindbær giver rød. Derudover er der forskel på, om æggene er hvide eller brune, så det er bare at prøve sig frem.

Udgivet i DIY, Opskrifter.

2 kommenterer

  1. Pingback: Sådan laver du marmorerede æg til påskebordet - byTHERS

  2. Pingback: Sådan skaber du stemning med malede påskeæg - byTHERS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.