Marmorerede æg

Sådan laver du smukke marmorerede æg til påskebordet

Sådan laver du smukke marmorerede æg

Disse smukke marmorerede æg er perfekte til påskefrokostbordet eller som et sjovt indslag i madpakken. De vil helt sikkert skabe opmærksomhed og samtidig er de utrolig nemme at lave. Vil du hellere bare male skallen, uden at give selve ægget farve, kan du se vores guide til malede æg eller æg farvet med naturens egne farver.

Det skal du bruge

  • Æg
  • Frugtfarve eller afkog af for eksempel blåbær, rødkål eller rødbede

Marmorerede æg med frugtfarve

  • Kog æggene til de er hårdkogte
  • Lad dem køle helt af
  • Slå forsigtigt skallen i stykker. Jo mere du ødelægger skallen, jo mere marmorerede bliver æggene
  • Bland frugtfarven i vand. Jo mere frugtfarve du bruger, jo kraftigere bliver marmoreringerne
  • Læg æggene i en tætsluttende beholder sammen med frugtfarveblandingen og stil dem på køl
  • Lad æggene trække til de har den ønskede farve

Marmorerede æg med afkog af grøntsager

  • Kog æggene til de er hårdkogte
  • Lad dem køle helt af
  • Kog rødkål i cirka 10 minutter
  • Si rødkålen fra og lad væsken køle helt af
  • Slå forsigtigt skallen i stykker. Jo mere du ødelægger skallen, jo mere marmorerede bliver æggene
  • Læg æg og væsken fra rødkålen i en tætsluttende beholder, og stil dem på køl
  • Lad æggene trække til de har den ønskede farve

Rødkål giver en blålig farve. Du kan sagtens bruge andre grøntsager, så længe de indeholder meget farvestof. Blåbær giver lilla, rødløg giver rødbrun, persille giver grøn, gurkemejerod giver gul og hindbær giver rød.

Udgivet i DIY, Opskrifter.

2 kommenterer

  1. Pingback: Sådan laver du farvede æg med naturlige farver - byTHERS

  2. Pingback: Sådan skaber du stemning med malede påskeæg - byTHERS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.