Pude DIY

Sådan laver du din egen pude.

Der har været stille på bloggen længe (undskyld, det skal ikke ske igen), men jeg har nydt det dejlige vejr og haft travlt med andre ting. Mangler du noget personligt i dit hjem? I så fald, er her en guide til, hvordan du hurtigt og nemt kan sy dine egne puder.

Det er virkelig ikke særlig svært at sy puder, hvis du bare er en lille smule ferm på fingrene. Det har taget omkring 20 minutter at sy denne pude, og så er det jo kun fantasien der sætter grænser.

Stoffet er fra IKEA og kan erhverves for kr. 49,- pr. meter.

Klip stoffet til og stryg det.

Start med at måle puden og klip stoffet til. Husk at der skal være stof på begge sider, så du skal lægge det dobbelt, når du klipper. Stryg derefter stoffet, så der kommer en fold på midten. Når du er færdig med at stryge, skal stoffet ligge dobbelt og med vrangen (den “grimme” side) udad.

Så kanten hele vejen rundt og vend puden, så ret-siden vender udad.

Sy hele kanten rundt (også der hvor folden ligger) og efterlad et stykke på omkring 20 cm., hvor du ikke syr på maskinen.

Kom monteringspuden i betrækket og luk hullet ved at sy madras-sting.

Fyld puden og sy det sidste stykke i hånden. Du skal sy med de såkaldte madrassting, hvilket simpelthen er for svært at forklare på skrift. Jeg har derfor linket til en video på Youtube - tak for lån, så du kan blive klogere på, hvordan man syr de "usynlige sting".

Nyd din nye pude!

Denne pude er enkel men alligevel fed med sit grafiske udtryk, så hvis du har mod på det, kan du sagtens pimpe den med forskelligt pynt eller kanter. Jeg viser i en senere DIY, hvordan det kan gøres.

Smid mig links, billeder og kommentarer, så jeg kan se, hvordan du har gjort det! ;)

- Lad os dele vores kreativitet!

 

Udgivet i Bolig, DIY, Indretning.